ITALIANO |
CROATO |
GRECO |
RUMENO |
FORMAGGI |
SIR |
ΤΥΡΙ |
BRANZA |
Appenzeller (formaggio svizzero con gusto e profumo accentuati ) |
Appenzeller
(švicarski sir s okusom i mirisom naglascima) |
Appenzeller
(ελβετικό τυρί
με γεύση και
άρωμα
τονισμένο) |
Appenzeller
(brânză elveţiană, cu gust si aroma cu diacritice) |
Asiago ( formaggio
di vaccino della regione Veneto ) |
Asiago (sir od kravljeg Veneto region) |
Asiago (τυρί από
την περιοχή
Βένετο
αγελαδινό) |
Asiago (brânză de vacă din regiunea
Veneto) |
Assortimento di formaggi |
Assorted sirevi |
Assorted
τυριά |
Brânzeturi
asortate |
Bastoncini al
formaggio |
Sir Palice |
Τυρί Sticks |
Cheese Sticks |
Bel Paese (formaggio dolce e morbido ) |
Bel Paese (sir
slatko i meko) |
Bel Paese
(τυρί γλυκά και
μαλακά) |
Bel Paese
(brânză dulce şi moale) |
Brie formaggio molle
con crosta fiorita |
Brie meki sir s flowered kora |
Brie μαλακό
τυρί με
κρούστα
άνθος |
Brie brânză moale cu coaja cu floare |
Brôs o brüs (crema di formaggi fermentati e aromatizzati ) |
Bros ili Brusa
(fermentirani sir i okusom vrhnje) |
Αφοι
ή Brusa (που έχουν
υποστεί
ζύμωση και
αρωματικό τυρί
κρέμα) |
Bros sau Brusa
(fermentate şi aromate crema de brânză) |
Caciocavallo
(formaggio dell'Italia meridionale a pasta filata ) |
Sir (sir iz južne preden paste) |
Τυρί (τυρί
της νότιας
κλωσμένων
πάστα) |
Brânză (brânză de pasta de sud spun) |
Caciotta formaggio dolce e morbido |
Caciotta slatki i
mekani sir |
Caciotta
γλυκό και
μαλακό τυρί |
Caciotta
brânză dulce şi moale |
Formaggio di capra
(Caprino) |
Kozji sir (Jarac) |
Κατσικίσιο
τυρί (Goat) |
Capra brânză (capră) |
Casatella (formaggio fresco e dolce ) |
Casatella (sir i
desert) |
Casatella
(τυρί και
επιδόρπιο) |
Casatella
(brânză şi desert) |
Choux ai formaggio |
Choux sira |
Σου τυρί |
Brânză Choux |
Crescenza (formaggio fresco e molle ) |
GROWTH (sir
hrskav i soft) |
ΑΝΑΠΤΥΞΗ
(τυρί τραγανή
και μαλακό) |
CREŞTERE
(brânză clare şi moale) |
Edam |
Edamer |
Ένταμ |
Edam |
Emmenthal (tipico
formaggio svizzero) |
Emmentaler
(tipično Švicarski sir) |
Emmentaler
(τυπικό
Ελβετικό
τυρί) |
Emmental
(tipic Swiss Cheese) |
Fondue |
Fondi |
Fondue |
Fondue |
Fonduta |
Fondi |
Fondue |
Fondue |
Fontal (formaggio
dolce semiduro ) |
Fontal (unripened mekani sir) |
Fontal (ώριμο
μαλακό τυρί) |
Fontal (branza moale necoapte) |
Fontina ( formaggio valdostano morbido con gusto e profumi
accentuati ) |
Fontina
(valdostano mekani sir s izražen okus i miris) |
Fontina
(valdostano μαλακό τυρί
με έντονη
γεύση και
άρωμα) |
Fontina
(valdostano brânză moale cu aroma de pronunţat şi de
parfumare) |
Formaggi al
carrello |
Sir košaricu |
Τυρί
καλάθι |
Cosul de Cascaval |
Formaggi assortiti |
Sirevi |
Τυριά |
Brânzeturile |
Formaggio |
Sir |
Τυρί |
Branza |
Formaggio alla crema |
Sir krema |
Τυρί κρέμα |
Branza crema |
Formaggio a crosta
fiorita |
Cvijetan rind cheese |
Flowery κρούστα
τυριών |
Împodobit brânză crustă |
Formaggio affumicato |
Dimljeni sir |
Καπνιστό
τυρί |
Branza
afumata |
Formaggio alla
piastra |
Grilled Cheese |
Ψητά
Τυρί |
Grilled Cheese |
Formaggio alle erbe |
Herb sira |
Herb
τυρί |
Brânză
Herb |
Formaggio alle
noci |
Sira orasi |
Τυρί
καρύδια |
Miez de nuca Cheese |
Formaggio da spalmare |
Sira namazi |
Τυριά
για επάλειψη |
Brânză se
raspandeste |
Formaggio di
bufala |
Buffalo sira |
Buffalo τυρί |
Brânză Buffalo |
Formaggio di capra |
Kozji sir |
Κατσικίσιο
τυρί |
Branza de capra |
Formaggio di
pecora |
Ovčji sir |
Πρόβατα
Τυρί |
Brinza de oaie |
Formaggio duro |
Tvrdi sir |
Σκληρό
τυρί |
Cascaval
tare |
Formaggio erborinato
(gorgonzola) |
Plavi sir (Gorgonzola) |
Μπλε τυρί
(Gorgonzola) |
Blue brânză (Gorgonzola) |
Formaggio fresco |
Sir |
Τυρί |
Branza |
Formaggio fresco
alle erbe aromatiche |
Sir sa začinskim biljem |
Τυρί με
βότανα |
Brânză cu ierburi |
Formaggio fuso |
Sir |
Τυρί |
Branza |
Formaggio
grattugiato |
Ribani sir |
Τριμμένο
τυρί |
Branza rasa |
Formaggio morbido |
Mekani sir |
Μαλακό
τυρί |
Brânză
moale |
Formaggio
olandese |
Nizozemski sir |
Ολλανδικό
τυρί |
Brânză olandeză |
Formaggio semiduro |
Polutvrdi
sir |
Ημίσκληρο
τυρί |
Semi-brânză
tare |
Formaggio
sottolio |
Sir Povrće |
Λαχανικά
Τυρί |
Legume cu brânză |
Formaggio stagionato |
Zrelo |
Ώριμο |
Maturată |
Formaggio
vaccino |
Kravlji sir |
Τυρί
αγελαδινό |
Brânză de vacă |
Gorgonzola ( formaggio co venature verdi) |
Gorgonzola (sir
sa zelenim vene) |
Gorgonzola
(τυρί με
πράσινο
φλέβες) |
Gorgonzola
(branza cu vene verzi) |
Grana (formaggio
tipo Reggiano o Padano) |
Grana (kao što su sir sir ili padano) |
Grana (όπως το
τυρί ή τυρί Padano) |
Grana (cum ar fi brânza brânză sau
Padano) |
Groviera, gruviera |
Gruyere, Gruyere
(švicarski sir) |
Γραβιέρα,
Γραβιέρα
(ελβετικό τυρί) |
Gruyère, Gruyere
(brânză elveţiană) |
Mascarpone
(formaggio cremoso e dolce) |
Mascarpone sira (krem sir i desert) |
Μασκαρπόνε
τυρί (τυρί
κρέμα και
επιδόρπιο) |
Mascarpone de brânză (crema de brânză
şi desert) |
Mozzarella |
Mozzarella |
Μοτσαρέλα |
Mozzarella |
Mozzarella di
bufala |
Mozzarella di Bufala |
Mozzarella di Bufala |
Mozzarella di Bufala |
Parmigiano (formaggio stagionato da grattugiare) |
Parmezan sir
(tvrdi sir za rešetkom) |
Παρμεζάνα
(σκληρό τυρί
για τρίψιμο) |
Parmesan
brânză (brânză din greu pentru reticulare) |
Pasticcino al
formaggio |
Cheese cake |
Τυρί
τούρτα |
Prăjitură cu brânză |
Pecorino ( formaggio di pecora) |
Pecorino
(ovčji sir) |
Pecorino
(πρόβειο τυρί) |
Pecorino
(brânză de oaie) |
Pecorino romano ( formahgio di pecora, piccante ) |
Pecorino Romano
(Ovčji sir, ljuto) |
Pecorino Romano
(Πρόβειο τυρί,
πικάντικη) |
Pecorino Romano
(Brânză de oaie, picant) |
Petit-suisse (formaggio ricco di panna ) |
Petit-suisse
(punjene sirom s vrhnjem) |
Petit-suisse
(γεμάτη με τυρί
κρέμα) |
Petit-Suisse
(umplute cu crema de branza) |
Provolone (formaggio
a pasta filata ) |
Provolone (sir preden) |
Provolone (spun τυρί) |
Provolone (brânză spun) |
Quark (formaggio molle di gusto dolce e acidulo ) |
Quark (mekani sir
okusiti slatko i kiselo) |
Quark
(μαλακό τυρί με
γεύση γλυκιά
και ξινή) |
Quark (branza
moale pentru a gust dulce şi acru) |
Quartirolo
(formaggio aromatico di gusto amarognolo ) |
Quartirolo (sir začinjen okus gorak) |
Quartirolo
(πικάντικο
τυρί πικρή
γεύση) |
Quartirolo (gust picant brânză amar) |
Ricotta affumicata |
Dimljeni
Ricotta |
Καπνιστό
Ricotta |
Afumat
Urdă |
Ricotta di
pecora |
Ovčje mlijeko ricotta |
Γάλα Ricotta
Πρόβειο |
Din lapte de oaie Urdă |
Ricotta (formaggio fresco di siero di latte) |
Ricotta (svježi
sir sirutke) |
Ricotta
(νωπό τυρί από
ορό γάλακτος) |
Urdă (zer de
brânză proaspătă) |
Roquefort (formaggio
di latte di pecora, con aromi di erbe) |
Roquefort (sir od ovčjeg mlijeka, aromama
bilja) |
Ροκφόρ
(τυρί από
πρόβειο γάλα,
με τα αρώματα
των βοτάνων) |
Roquefort (brânză din lapte de oaie, cu arome
de ierburi) |
Scamorza affumicata |
Dimljeni sir |
Καπνιστό
τυρί |
Branza
afumata |
Scamorza (formaggio
a pasta filata ) |
Scamorza (Spun tijesto sir) |
Scamorza (spun τυρί
πάστα) |
Scamorza (spun pastă de brânză) |
Soufflé di formaggio |
Sir sufle |
Τυρί
σουφλέ |
Sufleu cu
brânză |
Stracchino (formaggio
fresco molto molle ) |
Stracchino (svježi sir mekani) |
Stracchino (νωπό
τυρί πολύ
μαλακή) |
Stracchino (brânză proaspătă foarte
moale) |
|
|
|
|